Snorfiets
Hulpmotor
Kentekenplicht
Wettelijke eisen
Soorten en merken
 

Soorten en merken snorfietsen

Wat voor soort snorfiets

Belangrijk bij de keuze voor een snorfiets is niet alleen het design. Let daarom goed op aspecten als geluid van de elektromotor, het gebruiksgemak en vermogen (hoe lang kan er gereden worden met een accu). Uit een boekje is wel wat te leren, maar fietsen is toch meer een echte beleving.

Hoe irritant is de geluidsoverlast en hoe belangrijk is het om makkelijk de accu te kunnen opladen (en hoe vaak verwacht je dit te doen). Dus maak een proefrit en probeer en ervaar of de snorfiets wel bij je past. Veel professionele aanbieders adviseren graag vrijblijvend of bieden een proefrit aan om het plezier van een fiets met hulpmotor te ervaren.

Snorfietsen in alle maten en merken

Fietsen met een hulpmotor bestaan al vrij lang. Een van de meest bekende fietsen is natuurlijk de Solex, de bijzondere fiets met motor die loopt op mengsmering (1 liter olie op ca 30 liter benzine). Sinds een aantal jaren is de snorfiets weer helemaal terug in het straatbeeld. Snorfietsen zijn daarom nu te koop alle maten en vormen. De bekendste merken zijn momenteel: de Spartamet, Tomos, Vespa, Solex  en Gilera.

 
 
 
 

2012 © INTERNETADRES SNORFIETS.NL | DISCLAIMER | CONTACT